Hogwart: nasza historia 

Gramy tutaj w nasz Hogwart 

Ogłoszenie

Aktualne miejsce gry: KP ____ GALERIA Od administatorki galerii: Hm-hm, albumy Mariti i Holly już są, także tegoo.. dawaj foty! *-* No i banner, ja dałam. :D Zapraszamy do przeglądania i dodania własnych zdjęć! Dodaj przynajmniej 1 zdjęcie dziennie do 20:30 [jeśli miałaś dostęp do komputera dopiero po to możesz dodać normalnie do 23:59] albo Twój album zostanie usunięty!

#1 2012-09-08 09:38:18

Victoria Malfoy

Administratorka

25764575
Call me!

Sklep Scrivenshaft'a

Witaj w sklepie Scrivenshaft'a! To chyba najpopularniejszy sklep w całym Hogsmeade. Wiadomo czemu. Uczniowie zaglądają tu bardzo często, ze względu, że mają mnóstwo rzeczy do kupienia. Rzeczy, które są im niezbędne do użycia w Hogwardzie. Pergaminy, długopisy.. Sklep Scrivenshaft'a to taki papierniczy, gdzie mają wszystko po dobrych cenach.

Zeszyt – 10g
Pióro – 12g
Samopiszące pióro – 24g

Draco Malfoy, you've been a very bad boy
SLYTHERIN
Zua Adminka. >;3

http://s1.pokazywarka.pl/i/1318822/361623/wee.jpg

#2 2012-10-12 19:53:59

Issie Malfoy

Administratorka

Re: Sklep Scrivenshaft'a

- Łii, pióóra! - pisnęła. Stanęła przed gablotką z najokazalszymi piórami. Woo.

I'm sorry, to be honest, but this love is no good boy, love is no good boy.
I'm sorry, to be honest, to be honest, this love is no good, Boy.

http://1.bp.blogspot.com/-PEfrdp-ILtc/UHh2V1YWzlI/AAAAAAAAAG4/3vU_f4nRA8Q/s1600/BannerIssieNEW.png
Nie pomyl się przez tłumacza:
Nie musisz być zawsze przy mnie. [nie "ze mną", bo z nią że w związku to inny kontekst, a tłumacz tak przetłumaczy]
Po prostu zawsze kochać.

SLYTHERIN

#3 2012-10-12 19:57:18

Poopsy Weasley

Administratorka

- No, są niezłe. - Scorpius kiwnął głową z widocznym zachwytem i wziął do ręki jedne z rzadszych piór, których prawdopodobnie nigdzie więcej by nie znalazł. - Zamierzasz coś kupić? - spytał, patrząc na Iss z uśmiechem.

Powiedz, że jestem dziwką, to cię przytulę.
SLYTHERIN
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lmrsbt5kT11qlt9puo1_r1_500.gif

#4 2012-10-12 20:03:03

Issie Malfoy

Administratorka

Poopsy Weasley napisał:

- No, są niezłe. - Scorpius kiwnął głową z widocznym zachwytem i wziął do ręki jedne z rzadszych piór, których prawdopodobnie nigdzie więcej by nie znalazł. - Zamierzasz coś kupić? - spytał, patrząc na Iss z uśmiechem.

- No jasne, nawet parę cosi. Zarobiłam ostatnio.. ah, jakoś zarobiłam.. dość pokaźną sumkę galeonów. - mruknęła. Trzymała teraz szafirowe pióro ze złotą stalówką. Ustawiła je na papierze i podyktowała kilka próbnych słów. Wyszło idealnie. - No to, biorę te. Hm. - chwyciła teraz piękne, niby cąłe przezroczyste pióro, jednak w jej dłoni zaczęło się mienić wszystkimi barwami. - Dostosowuje się do wyglądu czarodzieja.. - przeczytała napis na małym podium, z którego zdjęła pióro. - No, metamorfomagowie nie mają ułatwionego zadania. - zauważyła z uśmiechem. - Oo, jakaś specjalna cena.. hm, pisze, że jest samopiszące.. ale według traktowania go przez czarodzieja.. na nieźle. - Podeszła do lady i wyjęła z sakiewki 40 galeonów. Uśmiechnęła się i wyszła, chowając nowe pióra do torby.

I'm sorry, to be honest, but this love is no good boy, love is no good boy.
I'm sorry, to be honest, to be honest, this love is no good, Boy.

http://1.bp.blogspot.com/-PEfrdp-ILtc/UHh2V1YWzlI/AAAAAAAAAG4/3vU_f4nRA8Q/s1600/BannerIssieNEW.png
Nie pomyl się przez tłumacza:
Nie musisz być zawsze przy mnie. [nie "ze mną", bo z nią że w związku to inny kontekst, a tłumacz tak przetłumaczy]
Po prostu zawsze kochać.

SLYTHERIN

#5 2012-10-12 20:08:48

Poopsy Weasley

Administratorka

Issie Malfoy napisał:

Poopsy Weasley napisał:

- No jasne, nawet parę cosi. Zarobiłam ostatnio.. ah, jakoś zarobiłam.. dość pokaźną sumkę galeonów. - mruknęła. Trzymała teraz szafirowe pióro ze złotą stalówką. Ustawiła je na papierze i podyktowała kilka próbnych słów. Wyszło idealnie. - No to, biorę te. Hm. - chwyciła teraz piękne, niby cąłe przezroczyste pióro, jednak w jej dłoni zaczęło się mienić wszystkimi barwami. - Dostosowuje się do wyglądu czarodzieja.. - przeczytała napis na małym podium, z którego zdjęła pióro. - No, metamorfomagowie nie mają ułatwionego zadania. - zauważyła z uśmiechem. - Oo, jakaś specjalna cena.. hm, pisze, że jest samopiszące.. ale według traktowania go przez czarodzieja.. na nieźle. - Podeszła do lady i wyjęła z sakiewki 40 galeonów. Uśmiechnęła się i wyszła, chowając nowe pióra do torby.

Scorpius odłożył pióro, które akurat trzymał. Jakieś takie ble było. :c Wyszedł za Issie, patrząc jeszcze przy wyjściu na jakieś nowe pergaminy, hm. Może kupi takie temu komuś? Nieee...

Powiedz, że jestem dziwką, to cię przytulę.
SLYTHERIN
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lmrsbt5kT11qlt9puo1_r1_500.gif

Stopka forum

RSS